Lekkernijver 22e jaargang nr 73 december 2019

Vakblad voor ondernemers in foodspecialiteiten
https://www.zuydnet.nl/groepen/faculteit-hfm/hotel-management/nieuws/2019/10/gregor-wint-godfather-award

Gregor Thissen wint Godfather Award

03-10-2019


  • Groep: Hotel Management
  • Faculteit/Dienst: Hotel Management School Maastricht

Collega Gregor Thissen heeft op 30 september jl. op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten de Godfather Award gewonnen met zijn stroop Puur Schone van Boskoop.

Godfather Award

De Godfather Award wordt ieder jaar toegekend aan een nieuw product waar iedereen blij van wordt. Dit jaar is de prijs dus toegekend aan de stroop Puur Schone van Boskoop vanwege de kracht van de eenvoud en omdat het een product van ons eigen land is.
Van harte gefeliciteerd Gregor!

Meer weten over de stroop gemaakt door Gregor?

Ga naar www.destroopstooker.nl


De Limburger

Chocolatiers werken met Stroop van de Stroopstooker

www.carlz.nl/producten/nederlandse-bal-collectie/de-limburgse-bal/

Artikel op de website regioproduct

regioproduct.nl/leveranciers/de-stroopstooker/

www.foodinspiration.com/nl/oogappeltje

Een mooi artikel in het vooraanstaande medium Food Inspiration.

Lezen

Een mooi artikel in de Limburger van 19 december 2016 geschreven door Ray Simoens met foto van Harry Heuts.


Folie Culinaire / Culinaire Saisonnier

PERSBERICHT

VAKMANSCHAP & OVERTUIGING WORDEN BELOOND
De wederopstanding van het initiatief dat Bundenaar Gregor Thissen in 2007 nam om de puurste vorm van appelen in een potje te vatten, kon op veel waardering rekenen tijdens de gisteren afgesloten ‘Folie Culinair 2016’ in het MECC Maastricht. De Boerenmarkt, onderdeel van deze kwaliteitbeurs vol culinaria die al weer jaren achtereen gelijk met de BBB gehouden wordt, verschafte in ruime mate podium voor de kleine en kleinste producenten van voedingsmiddelen. Tussen de opstellingen van ondermeer heuse chocolatiers, biologische wijnproducenten en aanprijzers van geitenvlees toonde Thissen & family vol trots haar fruitstropen. Dat het assortiment niet breed is werd al snel opgemerkt: het beslaat slechts twee producten. Maar dat het aanbod van ‘De Stroopstooker’ diep is, is ontegenzeglijk. Met ‘diep’ doelen we hier op de smaak van zijn artisanaal bereidde appelstroop en zijn perenstroop. Beide gemaakt van 100% puur fruit uit één ras. Jonagold in de appelstroop. Het fruit hiervoor betrekt hij enkel uit Meerssen en Bunde en blijft daarmee dicht bij huis. Thissen: ‘al vanaf het begin van onze kleine onderneming zijn wij overtuigd van het basisidee dat aan de wieg stond van De Stroopstoker en dat wij nog steeds handhaven met onverminderd enthousiasme: het puurste fruit, een oeroude bereidingswijze en verder geen enkele toevoeging. Behoudens dan geduld en liefde voor het product. Dat geeft dit zuivere eindresultaat: friszure, rinse, stropen met een lokaal karakter. En daar zijn wij bijzonder trots op’. De getoonde en uitgebreid geproefde kwaliteit maakte grote indruk op de mensen achter Culinaire Saisonnier, hét glossy vakblad voor de eredivisie van de gastronomie. Zo zeer zelfs dat de prijs die zij jaarlijks beschikbaar hebben voor kleine, maar ook grote, producenten die de kernwaarde ‘puur’ van harte onderschrijven en uitdragen werd toegekend aan stroopstooker Thissen.

Met het in ontvangst nemen van een grote bokaal en het opgespeld krijgen van de gouden ‘Maastrichter Star’ werd die uitverkiezing een feit.
Thissen en zijn crew werden hiermee compleet verrast. ‘Hier zijn wij heel erg blij mee. En het sterkt ons in de overtuiging een bijzonder mooi product naar de markt te brengen. Dit motiveert ons meer dan ooit’ aldus Thissen die zijn producten in Maastricht nu aan een groot fijnproeverpubliek heeft kunnen presenteren.