Wie is de Stroopstooker?

De man, of beter gezegd, de Stooker, achter de stroop is, Gregor Thissen. Gregor is een Bourgondische Limburger met liefde en passie voor streekproducten, eerlijk eten en drinken. De passie voor stroop is toch de grootste.

Hij is docent aan de Hoge Hotelschool in Maastricht. Waarin hij les geeft? Het zal u vast niet verbazen: gastronomie. Creatief, fantasierijk, eigenwijs en soms een buitenbeentje – maar juist hierdoor is de unieke stroop ontstaan. De enige stroop die van één enkel ras appels of peren is gemaakt!

Net als de boeren vroeger, is het maken van appelstroop ook bij Huize Thissen een nevenactiviteit. Vanuit Bunde regelt Gregor de mooiste appels (Jonagold) en de sappigste Schone van Boskoop bij fruittelers in de regio Meerssen. Als u in de buurt van Bunde of Meerssen woont, is de kans groot dat u hem weleens heeft gezien. Regelmatig tuft hij in zijn eend door de omgeving om de potjes appelstroop af te leveren. Gregor vertelt graag over zijn ‘stroopen’ (als het zó lekker is mag het volgens hem met dubbele o geschreven worden). Naast Stooker en docent mag Gregor Thissen zich ook nog eens gastronoom, sommelier, spijs- en wijnspecialist noemen. Een paar jaargeleden heeft hij de kans gekregen om de opleiding Gastronoom-Sommelier aan de Academie voor Gastronomie te volgen. Een eenmaal-in-je-leven kans zoals hij het zelf noemt, die hij met beide handen aangreep.

Gregor:

“Lekker eten, volle smaken, samen aan tafel – daar geniet ik van! Zij ook trouwens. Zo smeert mijn dochter overal perenstroop op. Dat is goed voor de continuïteit zeg ik altijd maar. In dat opzicht is ook in mijn opvolging voorzien, want mijn zoon staat te popelen om me mee te helpen. Daarom praat ik altijd in de wij-vorm als het om De Stroopstooker gaat, want het hele gezin is betrokken! Ik ben een groot voorstander van streekproducten. Limburg kent geweldig mooie producten en dat ik daar met mijn passie aan bijdraag, dat maakt me trots! ”

Meer weten over De Stroopstooker en Gregor Thissen? Ga dan naar de pagina In het nieuws. U wilt deze unieke stroop bestellen? Neem dan contact op!